Home » Workshops

Workshops

Lijkt het jou leuk om eens te ervaren hoe het is om zelf stoffen te weven op een vloer- of tafelgetouw? Het hele proces van garen tot eindproduct te kunnen zien? Door middel van de juiste begeleiding de fijne basis kneepjes van het vak/ambacht te leren? 

Dan ben je bij mij in mijn weefatelier aan het juiste adres!

K10 Textiles atelier

In mijn atelier in Steenderen (Gelderland) staan verschillende weefgetouwen klaar met diverse technieken en garens waarna jij daarop kan weven. Gewoon om eens te proberen of je het leuk vind, of regelmatiger als je gegrepen wordt door het weefvirus. Er is veel mogelijk! Ik geef je uitleg over het weven, de verschillende getouwen, bindingen en weeftechnieken.

Omdat ik verschillende getouwen heb (vloergetouwen, tafelgetouw, hevelrietgetouw en een weefraam) kan je van alles eens uitproberen en kijken wat jou het beste past. Er is ook altijd de mogelijkheid een getouw te huren (of te kopen) om thuis verder te kunnen gaan met weven en oefenen.

Basiscursus

Wil je daarna meer leren over het mooie ambacht weven dan is er uiteraard ook de mogelijkheid om regelmatig te komen in mijn atelier en het maken van een schering, het opzetten van een getouw en het lezen en weven van verschillende bindingen te leren. In overleg kunnen we dan kijken welke uren je wilt komen. Je kan er vanuit gaan dat je enkele weken bezig bent om een basis te ontwikkelen van waaruit je later zelf thuis verder kan gaan.

Wanneer?

Het is altijd mogelijk in overleg met jou een dagdeel te plannen wat ons beide uitkomt. Dit kan door de week maar ook op een zaterdag. Over het algemeen is een dagdeel weven van 09:00-13:00 uur of van 13:00-17:00 uur.

Wil je samen met iemand komen dan kan dat ook, in de weefruimte staan diverse getouwen waarop tegelijk geweven kan worden. Mocht je met meer dan 2 mensen langs willen komen, neem dan contact op zodat we naar een geschikt moment kunnen kijken. Maar alleen ben je uiteraard ook van harte welkom!

Kosten & Giftcard

De kosten voor een workshop van een dagdeel (4 uur durende workshop) zijn €50,- inclusief BTW en inclusief materialen. Koffie en thee verzorg ik. Leuk voor jezelf, of als cadeautje voor iemand anders!

 

Wil je nog wat meer informatie ontvangen, wil je een workshopdagdeel inplannen of wil jij graag deze workshop cadeau geven? Dan mag je een mail sturen naar koertien.minjon@gmail.com of je kan mij bellen op 06-23277573. Graag tot ziens!