Home » Workshops

Workshops

Lijkt het jou leuk om eens te ervaren hoe het is om zelf stoffen te weven op een vloer- of tafelgetouw? Het hele proces van garen tot eindproduct te kunnen zien? Door middel van de juiste begeleiding de fijne basis kneepjes van het vak/ambacht te leren? 

Dan ben je bij mij in mijn weefatelier aan het juiste adres! In mijn atelier ontvang ik je graag zodat ik jou kan laten kennismaken met het ambacht weven. Of dit nou op een van mijn verschillende getouwen is, of dat je een workshop Off-Loom-Weaving volgt, er is heel veel mogelijk.

K10 Textiles atelier

In mijn atelier in Steenderen (Gelderland) staan verschillende weefgetouwen klaar met diverse technieken en garens waarna jij daarop kan weven. Gewoon om eens te proberen of je het leuk vind, of regelmatiger als je gegrepen wordt door het weefvirus. Er is veel mogelijk! Ik geef je uitleg over het weven, de verschillende getouwen, bindingen en weeftechnieken.

In mijn eigen atelier geef ik les in de basis van het weven op diverse getouwen: 4- en 8 schacht vloergetouwen, tafelgetouwen en een hevelrietgetouw. De lessen zijn met 1 of 2 cursisten dus met veel persoonlijke aandacht. Er is ook altijd de mogelijkheid een getouw te huren (of te kopen) om thuis verder te kunnen gaan met weven en oefenen. Daarnaast geef ik workshops off-loom-weaving dus wil je hier meer over weten, lees hieronder snel verder!

Basiscursus getouw weven

Wil je meer leren over het mooie ambacht weven dan is er uiteraard ook de mogelijkheid om een serie lessen te volgen in mijn atelier. De focus in de basiscursus ligt op het begrijpen hoe het getouw werkt, hoe de verschillende aspecten van het weven met elkaar te maken hebben, het werkklaar maken van een getouw en het leren lezen van een weefbrief/basis bindingsleer. Een les is een dagdeel van 4 uur en in overleg mogelijk op maandag, dinsdag, vrijdag of zaterdag. Je kan er vanuit gaan dat je 2-3 maanden bezig bent om een solide basis te ontwikkelen van waaruit je later zelf thuis verder kan gaan. Uiteraard verschilt dit per persoon maar in onderling overleg kijken we wat voor jou voldoende is. De lessen zijn met 1-2 cursisten dus met veel persoonlijke aandacht. Heb je vragen hierover of wil je graag een les inplannen? Stuur dan een mailtje naar koertien.minjon@gmail.com of bel naar 06-23277573 en we kijken samen naar een geschikte datum!

Off-Loom-weaving

Naast het normale weven geef ik ook Off-loom-weaving workshops. Tijdens deze workshops leer je op een creatieve manier zonder een getouw kleine weefwerkjes te maken op diverse ondergronden zoals schors, leisteen, tegeltjes of zelfs een boek. 

Deze workshop duurt 4 uur en kan zowel in mijn atelier (1-4 personen tegelijk) als op een locatie naar keuze worden gegeven. (binnen een straal van 20 km) Na afloop van de workshop neem je je eigen werkstuk met de benodigde materialen mee om thuis verder te gaan. 

Interesse in een workshop Off-loom-weaving? Stuur dan een mailtje naar koertien.minjon@gmail.com of bel naar 06-23277573 en we kijken samen naar een geschikte datum! 

Wanneer?

Het is altijd mogelijk in overleg met jou een dagdeel te plannen wat ons beide uitkomt. Dit kan door de week op maandag, dinsdag en vrijdag maar ook op een zaterdag. Over het algemeen is een dagdeel weven van 09:00-13:00 uur of van 13:00-17:00 uur.

Wil je samen met iemand komen dan kan dat ook, in de weefruimte staan diverse getouwen waarop tegelijk geweven kan worden. Mocht je met meer dan 2 mensen langs willen komen, neem dan contact op zodat we naar een geschikt moment kunnen kijken. Maar alleen ben je uiteraard ook van harte welkom!

Kosten & K10 Textiles Giftcard

De kosten voor een workshop van een dagdeel (4 uur durende workshop) zijn €55,- inclusief materialen (vrijgesteld van BTW). Koffie en thee verzorg ik. Leuk voor jezelf, of met een vriendin, buurvrouw of familielid. Ben jij op zoek naar een origineel maar creatief cadeau? Je kan ook een K10 Textiles cadeaubon bij mij kopen zodat je een workshop cadeau kan geven voor 1 of 2 personen. Want als je dit eenmaal cadeau geeft, wil je zelf ook een keer meedoen. 😉

 

Wil je nog wat meer informatie ontvangen, wil je een workshopdagdeel inplannen of wil jij graag deze workshop cadeau geven? Dan mag je een mail sturen naar koertien.minjon@gmail.com of je kan mij bellen op 06-23277573. Graag tot ziens!