Home » Over K10 Textiles

Over K10 Textiles

Van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door garens en stoffen. In de loop der jaren heb ik mij vele textiele technieken eigen gemaakt. Na een lange carrière in de gezondheidszorg zag ik de mogelijkheid om fulltime met mijn passie bezig te gaan door ”K10 Textiles” op te richten. K10 is een afkorting van mijn naam: Koertien oftewel K10.

In eerste instantie ben ik begonnen met een textielkunst opleiding om diverse textiel technieken en mixed media te leren. Tijdens deze opleiding kwam ik keer op keer met weven in aanraking. Vervolgens heb ik mij het ambacht weven eigen gemaakt bij de Ambachtelijke Weverij en heb ik mij aangesloten bij het Weefnetwerk

Het ontwerpen en maken van bijzondere stoffen fascineert mij waarbij ik mijn inspiratie haal uit natuur en architectuur. Eenvoudig lijnenspel en subtiel kleurgebruik zijn kenmerkend voor mijn werk en zijn terug te vinden in mijn textiele kunstwerken. Art quilts bouw ik op met behulp van diverse mixed media technieken en handborduurwerk om zo tot bijvoorbeeld persoonlijke portretten te komen. 

Naast het maken van textiele kunstwerken/art quilts en het weven op mijn eigen getouwen hou ik mij graag bezig met het begeleiden van mensen in dit ambacht, dit door middel van het geven van workshops. Daarnaast werk ik op aanvraag aan producten zodat jij ook thuis een echte K10 Textiles kan hebben. Benieuwd naar enkele voorbeelden van wat ik zoal kan creëren? Neem dan snel een kijkje in de webshop of kom een keer kijken in mijn atelier!