Een textielportret maak ik helemaal met de hand en op de gewone naaimachine. Hiervoor gebruik ik een foto/portret van iemand of van een situatie. Het portret is zowel een realistische weergave als een persoonlijke interpretatie van mij, mede door meer of minder detaillering, stofgebruik en keuze voor kleuren en tinten.

Stoffen die ik gebruik zijn vooral dunne effen katoen en linnen in diverse tinten en kleuren, gecombineerd met een mooie (soms zelf geweven) achtergrond, passend bij het portret. Een gemiddeld portret is 50×65 cm, ingelijst en afgewerkt met een rubberen rand dat het geheel een mooie strakke uitstraling geeft.

Textielportret op bestelling

Wil jij ook een mooi portret laten maken van bv een naaste, dierbare (over-) (groot-)ouder, kind(-eren), partner of jezelf, huisdier of een bijzonder moment? Dat kan uiteraard altijd! Er is zeer veel mogelijk dus neem vooral contact met mij op, dit kan telefonisch of via de mail.

De foto die gebruikt gaat worden voor het maken van het portret krijg je uiteraard onbeschadigd weer terug.
Heb je geen goede foto of twijfel je of jouw gekozen foto geschikt is laat het mij weten en dan kijken we samen of het een geschikte foto is. Er is veel mogelijk, zelfs bij wat oudere foto’s of foto’s met een wat mindere kwaliteit.

Het duurt enkele weken om een stofportret te maken, de tijdsduur is mede afhankelijk van de afmeting en detaillering van het portret.

Kosten

Een gemiddeld portret van 50×65 cm met een rubberen frame komt op ongeveer 675,00 euro. Een groter/kleiner of meer/minder gedetailleerd portret heeft effect op de tijd die het kost om het portret te maken dus heeft ook invloed op de prijs. Dit bespreken we uiteraard vooraf zodat u niet onverwacht geconfronteerd wordt met hogere kosten.

Omlijsting

Standaard lijst ik het portret in met een afwerking met een rubberen frame. Heb je de voorkeur voor een baklijst dan is dit tegen meerkosten altijd mogelijk.

Zelfportret - 50x65cm
Textielportret Elly
Textielportret Lisa - 54x54cm
Textielportret Dini - 50x65 cm