Home » Handweverij

Handweverij

Het ontstaan van het weven

Handweverij is een eeuwenoud ambacht dat in vele culturen terug te vinden is. Door horizontale en verticale groepen draden met elkaar te verbinden ontstaat een stof. Er zijn vele variaties mogelijk in het gebruik van diverse materialen en bindingen, maar je komt eigenlijk altijd wel de ketting en inslag tegen. De ketting draden zijn de basisdraden, waarop je met de inslag draden de binding gaat creëren. Weven is ook mogelijk op machinale weefgetouwen, voornamelijk in fabrieken. Zelf hou ik mij alleen bezig met handweverij op handweefgetouwen. 

K10 Textiles

Vanuit mijn liefde voor draad en stofjes bleek het voor mij een relatief kleine maar logische stap naar het zelf maken van stoffen. In de loop der jaren heb ik meerdere grotere handgetouwen gekocht waardoor ik diverse mogelijkheden heb om prachtige stoffen zelf te ontwerpen en te maken. Het weven van zelfgemaakte stoffen heeft iets magisch. Vooral als je na verloop van tijd een mooie textiel van je eigen weefgetouw af kan halen om te verwerken tot unieke producten.

Ik maak momenteel vooral handgeweven theedoeken, babydekens, shawls en omslagdoeken. Mocht je interesse hebben in een ander soort product, kan je natuurlijk altijd vragen naar de mogelijkheden!

Daarnaast heb ik in mijn atelier in Steenderen (Gelderland) meerdere kleinere weefgetouwen staan. Deze worden gebruikt voor kleinere projecten, maar voornamelijk voor het geven van workshops